Pura vida


Anem al cinema!

“Pura vida” és el títol de la pel·lícula que narra uns fets verídics al cim de l’Annapurna, un dels cims més exigents i perillosos.

L’actitud himalaísta, dels expedicionaris, ha estat criticada en algunes ocasions per respondre a uns objectius esportius, d’aconseguir la fita i oblidar-se del sentit de companyerisme i humanitari. Certament, a les alçades perilloses, per sobre dels 7000m, no es poden realitzar moltes planificacions de rescat.  En aquest film esperem veure alguna cosa més del comportament humà i humanitari. Us deixem uns documents: una exposició d’imatges i comentaris que circula per la xarxa (pot ferir la sensibilitat) i el programa de la pel·lícula.

A Girona el podrem veure el dia 4 d’octubre a les 20.30 al museu del cinema. Al mateix dia i hora els banyolins la podran veure a l’Ateneu del bar. El dia 11/10 al centre cívic de Sta. Eugènia. Com ens informen els amics de El Documental del Mes són passis gratuïts.

“Pura Vida” potser un film que trenqui aquesta deshumanització dels alts cims i la falera per l’objectiu esportiu o comercial. L’extècnic del FC Barcelona, Pep Guardiola va utilitzar aquesta pel·lícula de superació, passió i treball d’equip per motivar als seus jugadors.

En fi, l’hem d’anar a veure!

Nosaltres ens hi apuntem.

Avisem que aquest powerpoint “Morir en el Everest” pot ferir la sensibilitat. Fa temps que ens va arribar i ens hem repensat de difondre’l, però pot ser despertarà un sentiment crític i una visió diferent.

Powerpoint: Morir en el Everest 

Un retall d’informació: http://www.revistaoxigeno.es/morir-por-el-everest/

I un vídeo: http://tu.tv/videos/morir-por-el-everest-3-de-4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s